Fort Liezele, een veelvoud aan faciliteiten

Fort Liezele ligt middenin het Park Fort Liezele, met een ruime parking aan de Molenstraat. Behalve het museum biedt de fortsite nog tal van andere faciliteiten. Toerisme en recreatie, horeca, cultuur en avontuur: mis deze unieke ervaring niet!

Fortcafé De Batterie

Fortcafé De Batterie ligt in het vrij toegankelijke deel van het fort. Pauzeer bij een drankje, geniet van de zon langs de fortgracht of bewonder de omgeving vanaf het dakterras. Het café staat bekend om zijn uitgebreide bierkaart. ‘s Middags serveert het ook kleine snacks.

Erfgoedlogies

Overnachten in het fort? Dat kan! Fort Liezele beschikt over twee gastenkamers, elk voor maximum 4 personen. De kamers zijn ingericht met authentieke objecten uit fort, maar bieden wel hedendaags slaapcomfort. Het fortcafé verzorgt het ontbijt.

Escaperooms

Zin in een uitdaging? Een idee voor een teambuilding? Het fort beschikt over drie escape rooms. Een ideaal verzetje voor avonturiers die hun detective- en ontsnappingscapaciteiten op de proef willen stellen. De drie kamers hebben diverse thema’s en ook de fortgeschiedenis komt daarbij aan bod.

Ruimte huren?

Het fort beschikt over een projectieruimte met moderne technologie, die plaats biedt aan 54 personen. Of bent u op zoek naar een expositieruimte? In het vrij toegankelijke gedeelte zijn twee pop-upzalen beschikbaar, die voor korte of langere tijd kunnen gehuurd worden.

Museumshop en toeristisch infopunt

Wie de omgeving wil verkennen, kan toeristische info oppikken in het infopaviljoen. Je kan er tickets kopen voor een museumbezoek, of een leuk souvenir of bierpakketje op de kop tikken. 

Je kan er ook raad vragen aan de baliemedewerker over de toeristische en culinaire troeven van de streek.

Bereikbaarheid

Fort Liezele is gelegen aan de Fortbaan 2 in Puurs-Sint-Amands, middenin het Park Fort Liezele. De toegangsweg ligt vlakbij Restaurant Broox. Parkeren kan op de ruimte parkings vooraan, langs de Molenstraat. Een korte wandeling brengt je naar het infopaviljoen en de toegang tot het fort.

Het is toegestaan om minder mobiele personen met de wagen tot bij het infopaviljoen te brengen. Het is echter niet mogelijk om wagens achter te laten buiten de aangeduide parkeerzones.